Reglementarea strictă a cazinourilor online

În ciuda faptului că platformele de cazino online nu sunt disponibile în toate ţările (din cauza diverselor legi), când vine vorba de legalitatea jocurilor online, putem afirma că acestea au evoluat foarte mult. Cazinourile online şi-au făcut apariţia încă din anii 1990, odată cu creşterea în popularitate şi în accesibilitate a Internetului. Deşi există platforme legitime de „gambling”, multă lume este sceptică în privința corectitudinii acestor platforme – și pe bună dreptate.

În ziua de azi, dacă jucătorul vrea să încerce păcănele online, procesul de înregistrare este unul extrem de simplu, iar platformele de gaming sunt legitime. Pentru a se asigura că acestea sunt legale, fiecare continent are diverse legi specifice jocurilor online – cazinourile online trebuie să se conformeze anumitor legi pentru a putea opera în diverse ţări.

Mai mult de atât, există şi diferite instituţii de reglementare a cazinourilor online. Astfel, dacă un cazino online trece de criteriile stabilite de un anumit organ de reglementare, acesta va putea purta insigna acelei instituţii, reușind să inspire mai multă încredere jucătorilor în privința legitimitătii platformei. Aceste reglementări şi faptul că platformele au reguli stabile şi bine definite au făcut jocurile online să fie mult mai sigure şi accesibile, evitând astfel posibilele dispute.

Regulament pe glob

Malta Gaming Authority este o comisie foarte populară pentru platformele de jocuri care operează în Europa. Acest organism de reglementare se ocupă nu doar de jocurile de cazino dar şi de pariurile online. Un alt organism European este UK Gambling Commission, care este specializată în oferirea de licenţe pentru firmele de jocuri din Marea Britanie.

În Australia există ACT Gambling and Racing Commission, care oferă aprobări pentru platforme de gaming dar şi pentru activităţi precum cursele, loteriile sau pariurile. Acest institut se ocupă şi cu promovarea de materiale educaţionale pentru a crea un mediu mai bun pentru jocurile de noroc.

Când vine vorba de Statele Unite, lucrurile sunt oarecum complicate, deoarece nu există o lege federală aplicabilă cazinourile online (adică o lege care să se aplice tuturor celor 50 de state). Jucătorii din Statele Unite pot accesa cazinourile online, însă nu este legal ca acea platformă să se afle în Statele Unite. Mai precis, un jucător se poate bucura de jocurile de cazino dacă acea platformă este înregistrată în afara ţării. Există şi anumite legi care interzic băncilor să proceseze sume de bani provenite din jocurile de noroc, deci legile care au legătură cu cazinourile online sunt mult mai complexe în Statele Unite.